OVERZICHT
26.03.2020

Academie voor beeld in de Dertien met schepen Griet Mebis

Elke maand komt een andere schepen aan het woord in het voorwoord van de Dertien. De schepen mag een BIlzenaar kiezen die te maken heeft met zijn of haar bevoegdheid voor een leuke babbel. In de Dertien van februari was het de beurt aan schepen Griet Mebis van Beter Bilzen en zij koos Annick Schoemans als gesprekspartner.

Als schepen van Academie was voor Griet de keuze naar een interessante Bilzenaar snel gemaakt. Ze koos Annick Schoemans, directeur van de Academie voor Beeld in Bilzen.

Annick en haar team doen het schitterend, we mogen terecht fier zijn op onze bloeiende academie. Elk jaar neemt het aantal leerlingen toe! Vooral de kinderateliers trekken elk jaar meer leerlingen aan. Dit schooljaar volgen er in totaal 933 leerlingen les, dit is een stijging van 40% ten opzichte van 2015. Het succes kunnen we toeschrijven aan verschillende factoren: het enthousiaste en ervaren lerarenkorps speelt hier zeker een heel belangrijke rol in, maar ook het mooie gebouw (De Wandeling in de Hospitaalstraat) heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Ook het feit dat er lessen voor kinderen aangeboden worden in de bepaalde deelgemeenten (Kleine Spouwen, Munsterbilzen, Mopertingen en Schoonbeek) is zeker van belang hierin.

Op 14 februari was er de Dag van de Academie en dat werd een hele week 'gevierd'! Die dag werden er 's avonds workshops aangeboden voor leerlingen en hun ouders. Die hele week was er een keileuke expo te bewonderen van de werken van de kinderen- en jongerenateliers (Lene laat hieronder haar werkje zien) en alle leerlingen mochten die week tijdens hun les een grote mens meebrengen (zoals Fien deed met haar tante Griet).

Maar les volgen aan de academie, dat is toch het hele jaar door één groot feest!!


Titel

Dag van de Academie Griet Mebis Beter Bilzen
Expo Week van de Academie Lene Kerkhofs An Somers Betr Bilzen